Durant els propers mesos es desenvoluparan diverses actuacions per tal de realitzar l’avaluació del Pla d’acció Manresa, ciutat amiga de les Persones Grans 19-21, de la forma més participativa possible, sobretot de les persones grans. Aquest procés d’avaluació, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, servirà per valorar la implementació del projecte i desenvolupar les futures línies i actuacions a posar en marxa.
S’hi podrà participar de les següents formes:
Enquesta: de l'1 al 24 de febrer es podrà respondre l'enquesta de forma online, a través de la Plataforma DECIDIM i també de forma presencial en els següents llocs i dates:
Casal Cívic i Comunitari Manresa - El Castell (Carrer Circumval·lació, 60)
* Dijous 2 de febrer de 10 a 12 h i de 16 a 18 h
* Dimecres 15 de febrer de 10 a 12 h i de 16 a 18 h
AV Sagrada Família (Carrer Penedès, s/n)
* Dimarts 7 de febrer de 10 a 12 h
Casal Cívic Pare Ignasi Puig (El Xup)
* Dimecres 8 de febrer de 16 a 18 h
Casal de la Gent Gran de la Balconada (Passeig Sant Jordi, 10-11)
* Divendres 10 de febrer de 17 a 19 h
Casal La Nostra Llar (Carrer Dos de Maig, 26-28, baixos /Plaça 8 març, 5)
* Dilluns 13 de febrer de 16.30 a 18 h
Coordinadora de jubilats i Pensionistes (Ateneu les Bases, 2n pis)
* Divendres 17 de febrer de 10 a 12 h
AV Carretera Santpedor (Carretera Santpedor, 188-192, baixos)
*Dimecres 22 de febrer de 17 a 19 h
Casal Cívic la Font dels Capellans (Carrer Granollers, s/n)
*Dijous 23 de febrer de 10 a 12 h
Casal Cívic Mion- Puigberenguer (Plaça Democràcia, 1)
* Divendres 24 de febrer de 10 a 12 h
L’enquesta consta de 13 preguntes enfocades a conèixer l’opinió de les persones de Manresa de més de 60 anys, en relació a les 8 dimensions que contempla el projecte:
1.- Espais a l’aire lliure i edificis.
2..-Transport.
3.- Habitatge.
4.- Respecte i inclusió social.
5.- Participació social.
6.- Treball i participació cívica.
7.- Comunicació i informació.
8.- Serveis Socials i Comunitaris.
Per tal de consultar el projecte sencer, cliqueu al següent enllaç
Grups de referència:
A més de l’enquesta, s’està preparant la celebració d’uns grups de referència per recollir les seves aportacions de forma presencial, a través de converses dirigides i dinàmiques pensades per avaluar les accions del Pla. Les persones interessades en participar-hi, es poden posar en contacte amb el Programa de Persones Grans de l’Ajuntament de Manresa, a través del correu electrònic: gentgran@ajmanresa.cat, trucant al 93 875 24 86 o enviant un WhatsApp al 608 332 303.
Xarxa Mundial de Ciutats amigues amb les Persones Grans
Manresa va ingressar a la Xarxa mundial de Ciutats Amigues amb les persones grans promoguda per la Organització Mundial de la Salut (OMS), l’any 2011, esdevenint la vuitena ciutat de l’Estat Espanyol i la 37a del món a obtenir l'acreditació. Aquesta consideració va significar assumir el compromís de pensar la ciutat des de la perspectiva d’edat a partir dels múltiples àmbits que l’abasten. Des de la comunicació i la informació fins els edificis i els espais a l'aire lliure; passant per l’habitatge, la participació cívica, els serveis socials, la salut, el transport, la mobilitat, el respecte, la inclusió social, la xarxa social o el teixit associatiu.
La Xarxa Mundial compta actualment amb 1445 ciutats i comunitats adherides de 51 països diferents i cobreix a més de 300 milions de persones.
L’adhesió a la Xarxa té l’objectiu de promoure a nivell local, entorns propicis perquè les persones grans (les que ho són i les que ho seran) es mantinguin a les seves comunitats amb autonomia, salut i dignitat i lliures de risc de pobresa el major temps possible. Per tant, és un projecte que s’adreça a tota la població. Fa referència a l’entorn construït, però també a les persones i a les seves relacions, a les actituds i als valors, etc.
Vol abordar, des d'una perspectiva transversal, diferents aspectes de la vida diària i ho fa posant al centre la participació de les persones grans, tenint en compte les seves necessitats, percepcions i opinions al llarg de tot el procés d'anàlisi i millora de la ciutat.
El projecte busca constantment la millora contínua i per tant es troba sempre en moviment. Per aquest motiu, s’estan avaluant els resultats del Pla d’acció desenvolupat entre l’any 2019 i 2021 i identificant aspectes de millora i noves actuacions a realitzar.
Compartir