Vés al contingut principal

Configuració de les galetes

Fem servir galetes per assegurar les funcionalitats bàsiques del lloc web i per a millorar la teva experiència en línia. Pots configurar i acceptar l'ús de galetes, i modificar les teves opcions de consentiment en qualsevol moment.

Essencials

Preferències

Analítiques i estadístiques

Màrqueting

COM REGISTRAR-SE - Passos a seguir per fer el registre a Decidim Manresa

1a Sessió de Seguiment de l'AUM2030 amb l'Aliança Ciutadana

Gener
22
2025
  • Centre de l'Aigua de Can Font
    Centre de l’Aigua de Can Font (Carretera de Santpedor, 175)
  • 18:00 PM - 20:00 PM CET
Avatar: Trobada oficial Trobada oficial

Un cop aprovada l’Agenda Urbana de Manresa 2030 el passat mes de març, ja estem treballant en el seguiment i avaluació dels avenços fets, així com del seu impacte a la ciutat durant el 2024. L’objectiu és disposar del primer Informe Voluntari Local anual de Manresa, seguint les recomanacions de l’ONU i la metodologia de la Diputació de Barcelona per elaborar aquests informes.

Aquesta metodologia passa per analitzar els indicadors quantitatius que va fixar a l’Agenda i també fer una avaluació qualitativa a través de trobades i tallers amb el personal municipal i amb els agents locals, representats a l’Aliança Ciutadana per la Sostenibilitat de Manresa. Per això, i per intercanviar informació sobre els nous projectes de sostenibilitat desenvolupats pels membres de l'Aliança Ciutadana, es faran dues sessions amb les entitats de l'Aliança Ciutadana, la primera de les quals va dur-se a terme el 22 de gener de 2024.

La sessió ha estat dinamitzada per l’empresa Paisaje Transversal, que ens ha acompanyat en el procés d’elaboració de l’Agenda i ens dona suport en el seu seguiment i en la dinamització de l’Aliança.

Resum de la Sessió

Durant la primera part de la sessió es va presentar l'avanç del grau d'assoliment de l'Agenda Urbana de Manresa 2030, de la qual s'ha executat un 21,24% del pressupost previst entre 2022 i 2030, així com un 32,06% de les actuacions proposades. Per consultar la presentació de diapositives, pots fer clic en aquest enllaç.

La sessió de seguiment de l'Agenda Urbana de Manresa 2030 ha estat una oportunitat valuosa per avaluar els progressos aconseguits fins ara i identificar noves iniciatives que contribueixen als Objectius de Desenvolupament Sostenible a Manresa. Durant la dinàmica de treball, es va generar un espai col·laboratiu que va permetre compartir experiències i propostes, identificant àrees d'interès com la transició energètica, la mobilitat sostenible, i la col·laboració intersectorial, que es van considerar prioritats per al futur de la comarca del Bages. Les iniciatives per a la transició energètica, com la implementació de l'energia renovable a nivell local i la millora de l'eficiència energètica dels edificis, van ser identificades com a prioritàries per les entitats implicades. A més, la mobilitat sostenible es va identificar com un altre punt d’acord, amb l’objectiu d’impulsar solucions de transport més netes i inclusives per als ciutadans, mitjançant la promoció de la mobilitat compartida i l'ampliació d’infraestructures verdes a la ciutat.

Un altre dels punts va ser la necessitat de potenciar la col·laboració entre els diferents sectors. La interacció entre el sector públic, el privat i les entitats socials va ser vista com un element clau per garantir que els projectes de sostenibilitat siguin efectius. Això va quedar reflectit en diverses iniciatives identificades per crear espais de trobada i establir mecanismes de cooperació que permetin una implementació més eficient i cohesionada dels projectes.

Finalment, un altre dels temes destacats durant la dinàmica de treball va ser la inclusió social, amb la creació de programes que impliquin tots els col·lectius, especialment aquells en situació de vulnerabilitat, com les persones grans, les persones amb discapacitat i els joves. Les iniciatives per reduir la bretxa digital i fomentar el benestar emocional van ser percebudes com a essencials per aconseguir una comunitat més justa i cohesionada.

Durant la sessió, dues entitats van presentar les seves iniciatives. D'una banda, la Pura Alfonso, professora titular de la UPC Manresa va presentar el treball que desenvolupa actualment en projectes de recerca europeus. D'altra banda, l'Ignasi Sala, director de Bages Impuls! va presentar diverses iniciatives per promoure el turisme sostenible al Bages.

Finalment, la Sònia Puyol va presentar breument diversos projectes europeus on l'Ajuntament participa actualment i on es poden identificar col·laboracions potencials amb les entitats del territori. Per més informació, podeu accedir a la web específica de l'Ajuntament.

Acta de la Sessió
Acta de la sessió amb els resultats i la descripció de les activitats desenvolupades.
Descarregar fitxer
Revisió del grau d'assoliment de l'Agenda Urbana de Manresa 2030
Aquesta presentació inclou l'avanç de l'anàlisi del grau d'assoliment de l'AUM2030, el qual s'inclourà dins de l'Informe Voluntari Local, el document d'avaluació de l'estat de l'AUM2030 un any després de la seva aprovació..
Descarregar fitxer
UPC Manresa - Presentació Projectes Europeus
Presentació feta per la Pura Alfonso, professora titular de la UPC Manresa, explicant els projectes de recerca actuals de la universitat, així com el model de col·laboració amb altres entitats i els ODS vinculats amb aquesta feina.
Descarregar fitxer
Bages Impuls - De la cuina al territori
Presentació feta per l'Ignasi Sala de les activitats desenvolupades per l'associació Bages Impuls al voltant del turisme sostenible i l'impuls del Bafes com a referent turístic de la Catalunya central
Descarregar fitxer

Confirmar

Si us plau, inicia la sessió

La contrasenya és massa curta.

Compartir