11. L'estratègia pel dret a l'alimentació
1/ DESCRIPCIÓ DE L'ACCIÓ
Implementar l'Estratègia pel dret a l'alimentació de Manresa, de forma participada i inclusiva, integrant els agents locals implicats en la cadena de valor de l'alimentació, i definint les accions que permetin impactar de forma significativa en l'accés a l'alimentació de qualitat a la població de Manresa i, en especial, a la població amb majors vulnerabilitats. Les principals accions seran:
Implantació d’un sistema de recollida d'aliments i menjar sobrant de restaurants, botigues i menjadors col·lectius, amb una porteria de lliurament i repartiment a famílies, menjadors socials i plataformes d'aliments.
Disseny i implementació d’un sistema de detecció de persones que pateixen malnutrició per motius econòmics o socials, i coordinació dels agents locals implicats per incloure'ls dins dels projecte i fer-ne el seguiment
2/ ACTIVITATS VINCULADES
Implantació d’un sistema de recollida d'aliments i menjar sobrant de restaurants, botigues i menjadors col·lectius, amb una porteria de lliurament i repartiment a famílies, menjadors socials i plataformes d'aliments.
Disseny i implementació d’un sistema de detecció de persones que pateixen malnutrició per motius econòmics o socials, i coordinació dels agents locals implicats per incloure'ls dins dels projecte i fer-ne el seguiment.
3/ ODS RELACIONATS
4/ AGENTS PRINCIPALS DE COORDINACIÓ
Serveis Socials
Salut
5/ AGENTS IMPLICATS EN L'ACCIÓ
Plataforma dels aliments
Fundació Convent de Santa Clara
Càritas
Parc de la Sèquia
6/ RELACIÓ AMB ALTRES ESTRATÈGIES LOCALS
Soberania alimentària Pla de Bages 2030
Compartir