Presentació pública de l'Agenda Urbana de Manresa 2030
-
ManresaVia Sant Ignasi, 36-40 - Museu de Manresa - Museu del Barroc de Catalunya-Sales del Claustre
-
18:30 PM - 19:30 PM CEST
L’Agenda Urbana Manresa 2030 es va presentar públicament el passat 18 de juny al claustre del nou Museu del Barroc de Catalunya, un equipament cultural i turístic de la ciutat, inaugurat al febrer i inclòs al llistat d'actuacions que formen part de l'estratègia integral de sostenibilitat de Manresa.
L'acte, que va incloure una visita prèvia al museu, va comptar amb una seixantena d'assistents, la majoria membres de l'Aliança Ciutadana per la Sostenibilitat de Manresa, la taula d'agents locals creada per codissenyar, impulsar i fer el seguiment del pla. També hi van assistir regidors i regidores i personal tècnic municipal, representants de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya, i ciutadans a títol personal.
L'acte, presidit per l'Alcalde de Manresa, Marc Aloy i Guàrdia, va comptar amb la participació de Pablo Muñoz Unceta, responsable de l’equip redactor del document, de l’empresa Paisaje Transversal, que va desgranar l'estructura, contingut i marc estratègic de l'Agenda. La cloenda va anar a càrrec de Mariona Homs Alsina, regidora de Presidència, que és l’àrea des d'on es coordina l'estratègia.
L'Agenda Urbana de Manresa 2030 és fruit del treball transversal amb el personal municipal, així com d'un ampli procés participatiu amb els agents locals i la ciutadania, i de l'establiment d'aliances multinivell amb la resta d'Administracions territorials, incloent la Unió Europea i les 19 ciutats europees agrupades a la xarxa URBACT Global Goals for Cities.
El document inclou una diagnosi de la ciutat en l’esfera econòmica, social i ambiental; la formulació de 3 reptes, 9 sub-reptes i 38 accions transversals i transformadores per aconseguir una Manresa més inclusiva, pròspera i verda; un model de governança per fer-ho possible; i un sistema d’indicadors de seguiment, per avaluar i retre comptes del grau d’assoliment dels objectius i accions.
A partir d'ara, són claus la recerca d'oportunitats de finançament per executar el full de ruta, la co-implementació amb els agents i la ciutadania, i el seguiment del seu progrés, on l'Aliança Ciutadania, les Administracions multinivell i el personal municipal implicat en l'estratègia han de tenir un paper rellevant.
Compartir